28-06-07

Blijven Gaan!

Jaja, een tweede post vandaag! Voor een tweede training nog wel. Het was zo'n mooi weer en daarom heb ik maar beslist om nog een samen met mijn nonkeltje te gaan lopen. We kozen voor de kalmthoutse heide. Ik wist niet wat het zou geven om na een fietstocht nog te lopen (wel met een paar uur tussen). Daarom hadden we veiligheidshalve eerst gekozen voor het libellenpad (4,5km) en dan zouden we wel zien wat het werd. Het ging niet echt goed het toertje en alles deed wat pijn. Mijn hartslag lag dan ook VERSCHRIKKELIJK hoog (gem. 163bpm). Eens aangekomen wat gedronken en een paar minuten rondgestapt en dan toch maar besloten om er nog 3km bij te doen: het Bospad.
Het tempo lag op mijn aanvraag wel wat lager maar ik voelde me er veel beter bij. Ook de afwisseling van verhard, los zand, bospaden en heuveltjes maakten het een leuke ervaring.

Cijfertjes Libellenpad:
buh

TripTracker

Cijfertjes Bospad:
buh

TripTracker

18:17 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Vetfietsje?

Is de training op nuchtere maag met de fiets vetfietsje ipv vetloopje? Enfin, het is mooi weer dus wakker geworden aangekleed en vertrokken. In dit apenlandje wacht ik echt niet meer af wat het weer later op de dag zou kunnen zijn. Ik had een rustige 30km in gedachte. De ene moment ging het al wat beter dan de andere (ik gok dat de wind daar voor iets tussen zat ).
buh2Hier heb ik me serieus pijn moeten doen, 2bruggen kort achter elkaar waarvan de tweede volledig tegen de wind in lag. Daar heb ik serieus "op m'n adem getrapt" het duurde echt een paar kilometer voor het terug lekker begon te bollen. Op de E19 was trouwens richting antwerpen een vermoedelijk serieus ongeval gebeurd. De mensen stonden allemaal al naast hun wagen. Een file zo ver ik kon zien!!
Hier nog het cijfermateriaal voor de geïnteresseerden:
buh

11:35 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-06-07

Tempoloop

Na gisteren als een hevige fan te gaan supporteren op de triathlon in Brasschaat (en het heeft blijkbaar geholpen), vandaag een tempoloopje afgewerkt. Vermits ik vanaf volgende week start met een nieuw schema van Mario, moet ik zien dat ik daartegen opgewassen ben tegen het trainingsniveau dat, wat het lopen betreft, redelijk hoog ligt. Dus tempoloopje 6km tegen 6:30min/km vandaag. Het tempo lag van begin af iets te hoog maar voelde lekker aan dus heb ik het ook aangehouden. Enkel tussen kilometer 2 en 3 wat last van pijntjes allerhande. Gelukkig gingen deze snel over. Ik weet niet hoe het kwam (en nu verklaart waarschijnlijk iedereen mij gek), maar ik had een wedstrijd gevoel. Ik moest en zou sneller lopen. Dus na km 4 maar een versnelling in gezet. zodat het tempo echt hoog lag voor mijn doen. Na kilometer 5 zelfs nog een tandje bijgestoken! Dit deed echt pijn, maar ik wilde echt "winnen" van mezelf. Thuis aangekomen dan ook direct genoten van mijn prestatie!

Cijfertjes:

buh

TTSM

 

15:33 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-06-07

Wisselloopje of toch niet?

Nu ook het eindwerk achter de rug is en mijn contract voor het werk getekend is, eindelijk met een gerust hartje kunnen gaan lopen.
Ik had een wisselloopje van 5km gepland met afwisselend een km aan 7min en een aan 6min. Even een regenpauze dus onmiddellijk de schoenen aangetrokken en weg ermee. Spijtig genoeg kwam er na een kwartiertje een heus klank- en lichtspel in m'n richting gerold. Ik had echt geen zin om als een waterkieken rond te dabben dus maar enkele straten vroeger teruggekeerd. En maar goed ook! Net een paar minuutjes thuis en daar kwam het onweer aangedonderd.
Ben ik even blij dat ik een doetje ben!

Wat MAW betreft: ik heb ondertussen 3 mensen gevonden die me 10cent/gelopen km willen sponsorren!! Hopelijk kan ik er nog 1 of 2 bijdoen.

 

UPDATE 23-06: vandaag op mijn rustdagje een sponsortje bijgevonden!! Dat maakt dan in totaal 40cent per gelopen kilometer!! Dank u schattie!!

17:44 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-07

duurloop

Wat een prachtig weertje vandaag. Dit is, samen met morgen, een van de meest stresserende dagen van mijn jonge leventje! Afwachten van de sollicitatie en overmorgen de beruchte verdediging van m'n eindwerk voor een jury! Dat laatste zal wel meevallen, dat heb je tenslotte voor een groot stuk zelf in de hand hoewel Murphy nooit veraf is!
Back to the sports. Zoals Homer eerder al zei: "verandering van spijs doet... euh... lopen". Ik was ook wel stilaan toe aan een ander rondje dan het geen ik nu echt al moe ben. Dus even op een route-afmeet-ding-site een andere lus uitgetekend dan dat ik gewoon ben. Vermits het zo warm is een stukje uitgetekend door de zone met de weekendhuisjes in het bos en maar vertrokken voor een loopje van 7km tegen 7min/km. De eerste kilometer wat last van m'n scheenbeen maar dat was snel achter de rug. Na 3,7km kreeg ik een dringend telefoontje en heb dus terplaatste een paar minuten staan ronddraaien. Dan terug vertrokken met hetzelfde goede gevoel maar m'n hartslag lag ondertussen toch iets hoger. Na km 6 begon tot grote ergernis mijn linkerknie wat te zeuren. Blijkbaar begint hij/zij altijd lastig te doen als de belasting wat groot wordt. Zo nu terug thuis en nog wat genieten van het mooi weer voor zolang het duurt.
Cijfertjes:
buh

TripTracker

 

Wat me wel opvalt is dat Triptracker de tijd die ik heb stilgestaan (en dus ook m'n chrono had afstaan) wel heeft meegeteld en dus zo m'n gemiddelde snelheid grandioos de grond in boort...

 

 

 

16:00 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-07

Doping

Eerst de wespen, dan de pannekoeken en nu de fastfood. Dit keer is geen codenaam voor een of ander verboden product maar de harde realiteit! Gisteren (en ja ik weet dat het geen goed voorbeeld is) bestond mijn middagmaal uit McDonalds, tussendoortje uit een curryrol en het avondeten uit frietjes van het frituur.
Dat belooft voor de weegschaal, deze heb ik sindsdien dan ook niet onder ogen durven komen. Vandaag het ik een fietstraining in gedachten die er als volgt moest uitzien: 10km rustig aan (21-22km/u), 10km doorrijden ( 24-26km/u) en om af te sluiten terug 10km rustig aan. M'n eerste 10km heb ik mij hier ongeveer kunnen aan houden. Mijn snelle 10km had ik precies een of andere misterieuze energiebron aangeboord. Het ging enorm goed en de snelheidmeter ging dan ook regelmatig op en over de 30km/u. Het ging zelfs zo lekker dat ik tijdens mijn laatste 10km moeite had om m'n snelheid te laten zakken. Toch de laatste 3km echt rustig beginnen lostrappen.

De cijfertjes:

buh

 

En een linkje naar TTSM.

15:58 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-06-07

Versnellingen

Zo de examens (eveneens de laatste voorlopig) zijn achter de rug en het eindwerk is klaar. We kunnen stilaan beginnen afkikken van de schoolbanken.
Zoals eerder deze week gezegd stonden er vandaag versnellingen op het programma nl. 1k in- en uitlopen en 10*100m aan 30sec/100m en natuurlijk iedere keer de hartslag laten dalen tot 110bpm. Het ging eigenlijk best vlot. Ik was al wat euforisch omwille van een sollicitatie en dat was blijkbaar te voelen in m'n training.
Cijfertjes:
buh

Vermits m'n recuperatie blijkbaar vrij goed zit, ga ik ipv mijn hartslag te laten zakken tot 110 gewoon 100m wandelen om hem nog meer te laten zakken.

Ook in verband met ons goede doel heb ik niet stilgezeten: ik ben in de familie aan het rondzoeken naar sponsors die me per gelopen kilometer tussen juli en oktober willen steunen.
Dankzij de inzet van de trouwste webloglopers haalden we deze keer Het Nieuwsblad!! Het artikel kan je HIER online nalezen.

17:34 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-06-07

Make a Wish

wishNog niet zo lang geleden (ongeveer een dikke week) kwamen Julie en Mario op de proppen met het idee om te lopen voor het goede doel. Uiteindelijk werd er gekozen voor de Make a Wish foundation. Natuurlijk proberen ze hun initiatief kracht bij te zetten door het onder zoveel mogelijk aandacht te brengen. Zo staat de blog van de webloglopers al in de kijker op Skynet Blogs en is er een pracht van een artikel verschenen in de loopkrant. Er wordt ondertussen niet stil gezeten er zijn dan ook nog verscheidene andere media op de hoogte gebracht. Zelfs een speciaal rekeningnummer zal geopend worden voor onze sponsortjes. De webloglopers zullen maw in Eindhoven lopen om hun duit in het zakje te doen. Daar houdt het natuurlijk ook niet mee op! Iedereen kan op zijn manier proberen iets te organiseren of te ondernemen voor een sponsoring. Zo zal Mario in Zulte bijna 4km achteruit lopen!!
Zelf ben ik natuurlijk nu ook op zoek naar iets leuk. Waarschijnlijk wordt het iets zoals ik heb gelezen op de blog van Mike.
 

15:59 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-07

Loslopen

Ik voelde vandaag toch lichtjes mijn kniën na mijn fietsavontuur van gisteren. Blijven stilzitten lukt me echter toch niet (jaja, nog slechts 1examen en jury te gaan).
Dus heb ik vanavond maar besloten om eens een goeie oude 5km te gaan loslopen tegen 7min/km. Het ging best aardig en de temperatuur was gewoon zalig. Onderweg zag ik in m'n ooghoek nog een loper komen aangesneld, en voor het eerst in m'n leven heb ik iemand die sneller is gewoon laten doen ipv me er achter kapot te lopen.
Hier de cijfertjes:

buh

 

Wat me ook opviel is dat het me blijkbaar eindelijk wat begint te lukken om een constante snelheid te lopen. Naar mijn mening dan toch, hieronder een grafiekje en graag de mening van de "pro's" hierover.

Running - Wuustwezel 12-06-2007, Snelheid - Afstand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morgen een rustdagje en donderdag of vrijdag (want druk druk druk) een versnellingstraining.

20:39 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-06-07

Fietsen met ATV

Via www.fietsroute.org was ik terecht gekomen bij een route die ATV heeft uitgestippeld in de zomer van 2005. Op zich niets mis mee en zeker niet omdat de route het fietsknooppuntennetwerk (wow wat een woord) volgt. de route en meer informatie voor de geïnteresseerden vind je HIER. Ik was niet van plan om eerst naar Kalmthout te rijden om de route te starten vermits ze ook hier in Wuustwezel passeert. Alle knooppunten in volgorde opgeschreven en hop we zijn weg.
Nog maar goed 11km weg, en al een strook van 1,45km onverhard. Zie je 't komen? Met mijn koersfietske met dunne bandjes?? Van links naar rechts schuiven!! Als het hier maar bij bleef.
We bollen rustig verder tot ik na 23km los op een baan gestuurd werd waar m'n aant werken was. blijkbaar door de werken een pijltje gemist maar gelukkig toch de weg terug gevonden. Mijn geluk was van korte duur want slechts 2km verder werd ik los door de Kalmthoutse heide gestuurd (natuurlijk ook weer 2,3km onverhard).
Nog altijd geen probleem we blijven rustig na een aantal schuivertjes gemaakt te hebben. Een beetje verder sta ik dan weer ongeveer 5min stil voor een spoorweg. Last but not least: enkele km verder weer ne pijl gemist!! Ik heb de route gelaten voor wat ze was en recht naar huis gereden.
Zo zie je maar hoe een simpel tochtje plotseling een waar avontuur wordt .
Het was een heel mooie route maar absoluut niet geschikt om met de koersfiets te rijden.

En nu een frisse pint! ah ja, voor de geïnteresseerden nog het cijfermateriaal:

buh

 

17:33 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-06-07

 

Ik wilde vandaag toch even gaan meten of m'n hoge hartslag op de stratenloop in Hoogstraten nu toch te wijten was aan stress of dat m'n conditie echt zooooo slecht was. Daar was dus m'n gem. HR 168bpm bij een gem. snelheid van 9.5km/u.
Ik was van het idee om dus op m'n training vandaag 3km dicht tegen mijn limiet te lopen en dan wel te zien wat het resultaat was. Kijk zelf maar in de tabel:
buh

 

 

Mijn gemiddelde snelheid lag maar liefst (bijna) 1km/u hoger en m'n gemiddelde hartslag 9slagen lager!!

Wat stress toch bij mensen kan doen.... Pittig detail: toen ik aan de startlijn in hoogstraten stilstond was mn HR 125bpm. Toen ik daarnet hier vertrok en op m'n oprit stilstond was m'n HR 68bpm.

15:34 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-07

De Pleckskesroute

pleckskesroute (Custom)

Na onze geweldige prestatie van gisteren heb ik besloten om vandaag rustig wat te gaan losrijden met de fiets. Er starten hier in m'n hometown (Wuustwezel) enkele routes waarvan ik de kortste gekozen heb nl. de Pleckskesroute. Deze route (die vroeger LandbouwLeerPad heette) heeft mij ooit met de fietsmicrobe besmet. Het is een route van een dikke 20km (22,7 om juist te zijn) door het platteland van wuustwezel en dit alles bewegwijzerd door de

llp (Custom)pijlen op de baan.

Onderweg kom je dan ook allerlei infoborden tegen over het boerenleventje. Deze route is vooral voor kids zeer leerrijk.
De brochure kan je downloaden van mijn webspace.

Het tochtje ging zeer vlot hier dan de cijfertjes:
Afstand: 22.7km
Gem. HR: 123bpm
Max HR: 140bpm
Duur: 1:03:31
Gem. Snelheid: 21.4km/h

17:16 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-06-07

Stratenloop Hoogstraten

Met schitterend weer naar Hoogstraten vertrokken vanavond voor de 5km jogging samen met m'n vriendin. Mijn broer ging ook mee en we hebben afgesproken om samen te blijven. Ik had voorop gesteld om rustig te lopen aan 7min/km maar het ging er toch iets sneller aan toe.
Het was m'n eerste loop "voor publiek" en eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik verschrikkelijk nerveus was. Toen ik stil stond aan de start had ik al een hartslag van ongeveer 120bpm. Hij was dan ook heel de loop verschrikkelijk hoog naar mijn gevoel (gem. 169). De ademhaling en de benen zaten goed, maar het was de warmte waarvan ik vooral last had. gelukkig was er halfweg een bevoorrading waar ik het hoofd koel kon houden dmv een bekertje water. Enfin, vlot uit kunnen lopen en betrekkelijk snel hersteld. Juist eens benieuwd of ik morgen nog kan gaan.

Alle gegevens:

buh

buh2

 

 

 

 

En nog een linkje naar TripTracker er bovenop --> KLIK

 

UPDATE: Zoals je kan zien zijn we nog een stukje blijven uitlopen, dit stuk heeft da garmin ook mee gelogd. Van start tot aankomst hebben we 30:52 gelopen over 4.89km. Wat goed is voor een gemiddelde van 6:19/km of ongeveer 9,5km/h! als ik goed kan tellen tenminste

20:49 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-06-07

 

Woensdag is het stratenloop in Hoogstraten en ik heb me samen met m'n vriendin ingeschreven voor de 5km jogging. Als voorbereiding hiervoor vanavond nog een toertje gaan lopen van een kleine 5km. Het ging BIJZONDER goed. Ik heb gelopen aan 7min/km maar de eerste km ging ik zoals vaak te snel. M'n hartslag sprong enkel de laatste kilometer even boven de 140bpm.
Uiteindelijk tikte ik af op 4.74km.

buh

 

22:23 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Rije rije rije, stoempe stoempe stoempe...

Zoals gezegd hier mijn eerste "verslag" van m'n fietstraining. Na enkele jaren mijn koersfiets genegeerd te hebben, nu dus de draad weer opgepikt.
Het was mooi weer gisteren en ik had me een ritje van een 30km voorgenomen aan een rustig tempo om stilaan terug wat op te bouwen.
Zo gezegd zo gedaan, 1 nadeel ik had nooit over de bredabaan mogen rijden. Met al die verkeerslichten was het meer een intervaltraining. Teruggekomen ben ik dan langs het kanaal gereden, dat is echt mn favoriete plaats --> lekker langs het water rijden.
Ook op m'n fiets doet mn garmin (gelukkig) wat hij moet doen en ik ben nu aan het experimenteren om er fietsroutes in te zetten.

Moe en voldaan kwam ik thuis.

Cijfertjes:
Afstand: 26.5km
Gem. Snelheid: 24.2km/h
Gem. HR: 133bpm

PS: ik ga mn gegevens van TTSM nog eens opvissen zodat ik daar ook mijn ritten terug kan posten.

15:18 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |