27-02-07

GPS Outdoor Trainer

Eindelijk mijn prijs van de prijsvraag op runnersweb binnengekregen.

Een Canyon CN-GPS1. Eindelijk? Alle ja, ik heb gewoon weinig geduld en vermits ik al heel wat ervaring heb op gebied van outdoor gps (trainers) keek ik hier echt naar uit.
Eerste indruk na het openen van de doos was: "Wat een lelijk ding". Goed, ik beken ik ben nogal kritisch. Even verder rommelen in het doosje en ik kwam een boekje tegen dat de handleiding moest voorstellen. Het boekje is 20blz dik en omvat 4talen (behalve het nederlands natuurlijk). Je voelt het komen, Jeroentje wordt stilaan lastig. Zo gaan we nog even door, even proberen de drivers te installeren. Dit lukt ook pas van de 2de keer. De software ziet er gewoonweg prehistorisch en is bij gevolg onmiddellijk geklasseerd. Maar dan zie ik op de CD-ROM een mapje "multi-language manual"! Ah ha, vlug opengeklikt! Enkel een beperkte uitleg van de functies. Hoe je ze kan gebruiken? Dat is iets anders. Er zit dus enkel een iets minder beperkte Engelstalige handleiding bij.
Ik hoop dat het ding goed scoort morgen op m'n praktijktest, anders zal het vlug over and out zijn. Wat ik wel al kan meegeven is dat hij zeer snel een GPS fix heeft. Zelfs sneller dan mijn forerunner305 of Foretrex201. Verder lijkt het mij een goedkope kopie van Garmin waarvan ik heel misschien het aankopen zou overwegen als er een hartslagmeterfunctie zou op zitten....
Meer nieuws later....

Wegens tijdgebrek kan ik vandaag spijtig genoeg niet gaan trainen . Waarschijnlijk ga ik morgenavond enkele kilometertjes loslopen om de Garmin met de Canyon te vergelijken.

Update: toch maar even gaan lopen om mijn nieuw speelgoed te testen. er stonden 2*(10*100m tegen 30sec) op t schema. maar Mario als ik mijn hartslag moet laten zakken telkens tot onder de 100bpm wat ik dus ook 4keer heb gedaan, krijg ik het wel koud met dit weer. En vermits ik weining tijd heb is het dus een korte training geworden. Maar ja, beter dan niets zeker.

Gegevens garmin:

Afstand: 3.67km
Snelheid: 7.6km/h

Gegevens canyon:
Afstand: 3.142km
Snelheid: 6.54km/h

Grappig seg, dat ze daar dan nog de pretentie hebben van een cijfer extra achter de comma weer te geven....

09:51 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-02-07

 

Het is dan toch gelukt. Vanmorgen had ik mijn loopkleding aan toen ik opeens het idee kreeg van mijn nonkel/loopmaat op te bellen en te informeren of we vanmiddag samen gingen lopen. Natuurlijk kon ik hem niet te pakken krijgen vermits hij zondagvoormiddag op z'n fietske zit. Vlak na de middag telefoontje terug gekregen dat het samenlopen er niet inzat, dus daarnet alleen m'n training afgewerkt.
Een duurloop van 8km. Ik wilde eens een ander tourke lopen dus heb ik er een mooi rondje door Wuustwezel city van gemaakt. Het ging allemaal lekker vlotjes en gelukkig ben ik droog gebleven. Wat een enge wolken seg! Tegen de wind heb ik wel even moeten opboksen maar ook dat viel goed mee vergeleken met de windvlagen van enkele weken terug.

Hier naar goede gewoonte het cijfermateriaal:

mp

En ook is een linkje naar deze training op TripTracker

Ah ja, ik heb vanmorgen mijn rusthartslag nog eens gemeten en deze is nog steeds 55bpm.
Groetjes en tot de volgende!

17:28 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-07

 

Zalig seg! Gewoon super ging het vandaag. Ok, ik geef toe het vertrekken was serieus tegen mijn zin. Het was druk op de stage vandaag want onze lang verwachtte toestellen werden eindelijk geleverd!! Het was dus al 19:55 wanneer ik moest starten. Toch mezelf gedwongen om m'n sportschoenen aan te schieten en de training te starten. En wat voor één: lange versnellingen 1km in- en uitlopen en 4*1km tegen 6:15-6:30. Alles verliep zonder problemen en wanneer ik aankwam had ik het gevoel die training nogmaals te kunnen lopen. Jaja, niets dan lof over mezelf (moet al is kunnen aan het eind van een drukke dag, niet?).

Hier de cijfertjes:

mp

 

Zelfs mijn hartslag ligt ondertussen een stuk lager dan een tijdje geleden. Dit weekend zal ik m'n rusthartslag nog is opnemen. Nu twee dagen looprust en zondag staat er me een duurloop te wachten.

Greetz

21:08 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-02-07

Amai m'n ******²

Wow, even bekomen... verdorie dit was een heerlijk zware intervaltraining! Na even het lopen op een laag niveau te hebben gezet, ben ik vandaag terug gestart vol goede moed aan mijn nieuw schema. Zoals ik had gevraagd heeft Mario m'n schema grondig herschikt. Enfin, back to vandaag: de intervaltraining zag er als volgt uit; 1km in- en uitlopen en dan 2*(200-400-800-400-200m) tegen 30sec/100m. Kmoet er geen tekeningske bij maken zeker? Kga het toch doen! Eigenlijk valt deze training duidelijk te omschrijven in 1 woord: "HARD". 800m aan 30sec/100m kwam wel hard aan en voor het eerst in m'n loopcarriere ging mijn hartslag boven de 170bpm. de recuperatie verliep volgens mij zoals het hoort dus deze training met een geweldig goed voldaan gevoel afgesloten.
Grafiekje en Cijfertjes:
mp (Custom) (2)

mp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

up to the next! --> donderdag lange versnellingen!

PS: Ik heb nog iets heel leuk gewonnen, waarover later meer
PS2: Als iemand mij kan vertelllen hoe je in sporttracks kan afvinken dat de grafiek afgevlakt moet worden hoor ik het graag.
PS3: TripTracker link

22:12 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-02-07

mooi zo!

Vandaag met een zwaar hoofd 5km gaan loslopen. Het was nogal laat geworden de vorige nacht maar ik had er zin in. Met muziek lopen doe ik niet mee want blijkbaar controleer ik mijn bewegingen dan minder waardoor ik steeds pijn in mijn schenen krijg (heel raar). Voor het eerst ben ik onderweg lopend meisje tegengekomen in de buurt waarmee ik een stuk van de training heb afgewerkt. Wat is het met 2 toch leuker dan alleen!!

De cijfertjes:
Totale afstand: 5.34km
Totale tijd: 36:46
Gem. Tempo: 6:53min/km
Gem. HS: 133bpm
Max. HS: 148bpm

Ondertussen is Mario zo vriendelijk geweest om mijn schema wat aan te passen zodanig dat de intensiteit en kwantiteit behoorlijk lager ligt. Merci!

13:01 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-02-07

 

Valsgespeeld, jaja ik heb valsgespeeld vandaag. Ik moest een wisselloopje afwerken van 7.5km met 500m loslopen en 2km aan 6:15-6:30. Wat ging het gewoon slecht!! De hartslag zat (super) goe maar het kopke en de benen waren compleet het tegenovergestelde. Mijn kniën, waar ik eerder deze week nog over aan het stoefen was, lieten me vandaag serieus in de steek. Alles bij elkaar was ik dus na 6km al terug thuis. Blessure? Ik denk het niet hoor, gewoon enorm druk en enorm uitgeput. Mijn stage (jaja ben laatstejaars) slorpt veel tijd en energie op en ik ben compleet niet gewoon om in een 9u-18u regime mee te draaien. Stoppen met lopen?? Geen denken aan!! Dat is momenteel een van mijn grootste bronnen van ontspanning. We zoeken een oplossing....

De cijfertjes:

mp

 

17:14 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-07

Amai m'n ******

Nog lichtjes stijf van de vorige training(en) stond er me een stevige intervaltraining te wachten: 2km in- en uitlopen en 100m-200m-400m-600m-400m-200m-100m tegen 30sec/100m. Je voelt het al komen, 600m tegen ongeveer 12kph is voor mij dus verschrikkelijk!! M'n hartslag ging dan ook is tot 167bpm (jaja en zonder hondje). Na de intervallen voelde m'n kuiten (bijna) pijnlijk stijf aan. Maar tijdens de 2km uitlopen, die blijkbaar iets te kort zijn uitgevallen, was die stijfheid er bijna helemaal uit. Het was een enorm zware training en ik hoop dat ik deze intensiteit van het schema kan volhouden...

Hier nog de cijfertjes:
mp

 

18:58 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-02-07

 

Vandaag rustig duurloopke van 8km gedaan, dus niet veel nuttig te beweren (misschien omdat morgen mijn stage begint). In ieder geval: we hebben een droog moment van de dag gekozen om in en rond het park van Brasschaat de training af te werken. Vandaag heeft trouwens de Garmin het voor de eerste keer uitgehangen... Hij is gedurende ongeveer 2min de gps fix verloren.

Cijfertjes:

Totale afstand: 8km
Totale tijd: 56:08
Gem. Snelh.: 8.5kph
Gem. HS: 136bpm
Max. HS: 159bpm (jaja, kon het niet laten even te versnellen)

Morgen: uitrusteuuuhhhhhh

19:14 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-02-07

Lange Versnellingen

Vanmorgen voelde ik mij nog niet helemaal gerecupereerd van de trainingen van de vorige dagen. Mijn rusthartslag was nog 60 en voelde me niet 100% fit. Toch ging de training eigenlijk geweldig goed, lange versnellingen moesten afgemaald worden. 1km in- en uitlopen en 4*1km tegen 6min met telkens 3min rust. Zoals gezegd ging de training zeer goed, maar toch daalde mijn hartslag enkel na de eerste versnelling onder de 110bpm. Na de andere 3 versnellingen respectievelijk tot 114, 114 en 117. Het zeurende gevoel aan m'n rechterkuit heb ik nog een tijdje gevoeld maar een last was het zeker niet.
Het grafiekje:

Running - Wuustwezel 10-02-2007, Hartslag - Tijd

 

 

 

 

 

 

 

 


Nog even over de hartslagen van de versnellingen:
interval1: Gem 149, Max 157
interval2: Gem 147, Max 159
interval3: Gem 149, Max 162
interval4: Gem 150, Max 162

Over de totale training tikte ik af op 6.88km op 50:49

Nog een korte update of "het" hondje: vandaag maakte ik de shockerende vaststelling dat het niet over 1 maar over 2 hondjes gaat. Ik heb m'n omloopgrafieken van beide trainingen dat ik het dier tegenkwam vergeleken en het was telkens op een andere plaats dat ik m'n hartslag de hoogte in werkte. Er zijn dus 2 potentiële moordmachines op vrije voeten!! Vandaag dit even geverifiëerd tijdens de training... Op locatie1 geen woef tegen gekomen en op locatie2 wel maar vandaag had ie weinig interesse in me.

Running - Wuustwezel 10-02-2007 copy

Lopers die in Wuustwezel komen en het niet voor viervoeters hebben kunnen dus beter de 2 locaties vermijden

16:14 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-07

Vettig

Vettig? Ikke gelukkig niet. Maar dat weer!!! Vandaag een wisselloop afgelegd (jaja, drie dagen op rij getraind) van 6km. Lekker in de sneeuwpap, echt degoutant! Ook begon er een windje op te zetten tussen de weien, dat kon ik nu echt wel missen. Mijn kniën zijn ondertussen het lopen blijkbaar gewoon want ze laten niets meer van zich voelen. Voor de eerste keer in m'n prille loopcarriere voelde ik vandaag wel iets zeurend aan de binnenkant van m'n rechter kuit. Ach ja, het zal wel in 't kopke zitten. Je zou trouwens voor minder na het lezen van al jullie blogs. Verder niet veel nuttig te beweren buiten dat ik me stilaan een duidelijk beeld kan vormen van mijn eindwerk, maar dat boeit jullie ongetwijfeld niet.

Cijfertjes:

mp

 

Kijk eens links op m'n blog..... jaja, eindelijk de kaap van 100km dit jaar overschreden!!! hiphip hoera voor mezelf en natuurlijk voor degene die me steunen en begeleiden! (thnx Mario)
En nog nen dikke hiphip hoera voor al mijn trouwe lezertjes, want mijn bezoekerstellertje is ondertussen de 300 gepasseerd. Dat moet en we vieren he! Dat ga ik doen met morgen een welverdiende (loop)rustdag!

17:46 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-02-07

Eindelijk!

Eindelijk nog is een training onder da middag (als het nog lekker licht is) kunnen afwerken. Na de zware intervaltraining van gisteren stond er 5km loslopen gepland. Mijn vriendin, een start to runnertje, wilde vandaag ook nog een trianing dus hebben we een stukje samen gelopen.En geloof het of niet, dat f*cking hondje dat ik zondag al tegenkwam, kwam vandaag weer roet in het eten strooien (max hartslag: 158bpm). Een ding is wel zeker; dit is de laatste keer geweest. Volgende keer haal ik mijn GI skills boven en is het Game Over.
Objective: aanbellen bij de eigenaar!
Uiteindelijk was het een leuke en zeer rustige training (regelmatig ook even wandelen).

Cijfertjes:
Totale afstand: 5.59km
Totale Tijd: 41:03
Gem. Temp: 7:20/km
Gem. HS: 135bpm
Max. HS: 158bpm

17:55 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-02-07

Versnellingen 3

Zo, na een heerlijk pak frietjes (zo'n anderhalf uur) toch het slechte weer getrostseerd voor een stevige intervaltraining. Mario had het volgende opgesteld: 1km in- en uitlopen, 3*(5*300m aan 30sec/100m met 100m rust) en 3min rust tussen de reeksen. De conditie zat zeer goed vandaag, toch ging de hartslag tijdens deze intervaltraining toch iets hoger dan bij de vorige. Telkens ging het tot een 160 tot 165bpm. Verder ging de recuperatie vlot, behalve dat de hartslag tijdens de 3min rust net niet meer onder de 100bpm dook. Vanaf het 11de snelle interval begon het echt wel serieus zwaar te worden, dus heb ik beslist om op het eind van de rit de km uitlopen te vervangen door 3min wandelen zoals ik het tussen alle reeksen deed. Het was zeker en vast de zwaarste training tot nu toe maar het was enorm tof zo met m'n eigen hartslag te spelen!!
Grafiekje hartslag,snelheid:

mp (Custom)

De cijfertjes:
Totale afstand: 8.22km
Totale tijd: 1:12:58
Gem. tempo: 8:52min/km
Gem. HS: 130bpm
Max. HS: 165bpm

Nu lekker warm mijn bedje in hopend dat er morgen geen pak sneeuw ligt want dan staat er 5km loslopen op het programma.

23:19 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-02-07

Zo moet het!

Voila, na twee dagjes rust vandaag een loopje van 7km tegen 7min/km op het programma. Eindelijk nog eens bijgeslapen dus ik voelde me echt fit. Ik vertrok en wist al dat het goed zat. Het duurde weer wel ongeveer 2km voor ik goed in het tempo zat. Uiteindelijk zonder problemen en met een (voor mij) lage hartslag uitgelopen.
Het is grappig om zien dat in ronde4 (km 4) mijn maximum hartslag een stuk hoger ligt dan in de andere kilometers. Nee dit komt niet omdat ik een spurtje heb gemaakt, maar wel omdat er een hond op mij kwam afgestormd (en ik heb het niet zo voor blaffende viervoeters). Gelukkig liep het beest mij straal voorbij dus kon ik mn training rustig verder zetten.
Hier het cijfermateriaal:

mp

 

Zo, nu de overige verplichtingen nog wat nakomen en dinsdag staan er versnellingen op het programma.

Groetjes

12:31 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-02-07

Verschrikkelijk!

Verschrikkelijk, anders valt deze training niet te omschrijven. Het was een tempoloop van 5km tegen 6min/km. Op zich geen ramp, deze training heb ik zelfs al is voor het schema van Mario gelopen. Het plan was om eerst 500m in te lopen en ook af te sluiten met een rustige 500m. Het inlopen weet ik voor mezelf dat ik dit echt wel nodig heb... Na de eerste "snelle" kilometer begon ik een onaangenaam gevoel gewaar te worden in de onderbenen (knien en schenen), niet dat het pijn was maar toch niet fijn.
Toch doorgezet en na de 2de kilometer was het lastige gevoel verdwenen. Ik heb dit wel meer gehad, de eerste kilometers zijn (tot nu toe) de zwaarste. Toch heb ik me echt door heel de training moeten boksen. Het ging echt slecht, niet dat de hartslag hoog was maar de ademhaling verliep stroef. De 500m die ik had gepland om uit te lopen en ik zelfs gewandeld. Het ging echt slecht. Ik had nu ook wel zowat alles tegen: weinig geslapen, stressy weken op school, mistig (lastig om te lopen vind ik) en de laatste 6dagen wat veel gertraind om goed te zijn denk ik.
Morgen (gelukkig) rustdag, maar ook de training van zaterdag (heuveltraining) ga ik cancellen. Een extra rustdagje kan zeker geen kwaad, zeker niet na een drukke werkdag (zaterdag).
Hier nog de cijfertjes:

mp

 

15:49 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |