27-02-07

GPS Outdoor Trainer

Eindelijk mijn prijs van de prijsvraag op runnersweb binnengekregen.

Een Canyon CN-GPS1. Eindelijk? Alle ja, ik heb gewoon weinig geduld en vermits ik al heel wat ervaring heb op gebied van outdoor gps (trainers) keek ik hier echt naar uit.
Eerste indruk na het openen van de doos was: "Wat een lelijk ding". Goed, ik beken ik ben nogal kritisch. Even verder rommelen in het doosje en ik kwam een boekje tegen dat de handleiding moest voorstellen. Het boekje is 20blz dik en omvat 4talen (behalve het nederlands natuurlijk). Je voelt het komen, Jeroentje wordt stilaan lastig. Zo gaan we nog even door, even proberen de drivers te installeren. Dit lukt ook pas van de 2de keer. De software ziet er gewoonweg prehistorisch en is bij gevolg onmiddellijk geklasseerd. Maar dan zie ik op de CD-ROM een mapje "multi-language manual"! Ah ha, vlug opengeklikt! Enkel een beperkte uitleg van de functies. Hoe je ze kan gebruiken? Dat is iets anders. Er zit dus enkel een iets minder beperkte Engelstalige handleiding bij.
Ik hoop dat het ding goed scoort morgen op m'n praktijktest, anders zal het vlug over and out zijn. Wat ik wel al kan meegeven is dat hij zeer snel een GPS fix heeft. Zelfs sneller dan mijn forerunner305 of Foretrex201. Verder lijkt het mij een goedkope kopie van Garmin waarvan ik heel misschien het aankopen zou overwegen als er een hartslagmeterfunctie zou op zitten....
Meer nieuws later....

Wegens tijdgebrek kan ik vandaag spijtig genoeg niet gaan trainen . Waarschijnlijk ga ik morgenavond enkele kilometertjes loslopen om de Garmin met de Canyon te vergelijken.

Update: toch maar even gaan lopen om mijn nieuw speelgoed te testen. er stonden 2*(10*100m tegen 30sec) op t schema. maar Mario als ik mijn hartslag moet laten zakken telkens tot onder de 100bpm wat ik dus ook 4keer heb gedaan, krijg ik het wel koud met dit weer. En vermits ik weining tijd heb is het dus een korte training geworden. Maar ja, beter dan niets zeker.

Gegevens garmin:

Afstand: 3.67km
Snelheid: 7.6km/h

Gegevens canyon:
Afstand: 3.142km
Snelheid: 6.54km/h

Grappig seg, dat ze daar dan nog de pretentie hebben van een cijfer extra achter de comma weer te geven....

09:51 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

dat zijn nogal... verschillen in afstand én snelheid tss die twee.
Best bizar.
Prettig wknd én loop ze nog,

Gepost door: Steven | 02-03-07

foretrex Beste, uw vergelijk Canyon / Garmin doet wel ogen openen; het derde cijfer na de komma is inderdaad absurd, maar ook de waarde van deze GPSsen bij het evalueren van prestaties moet blijkbaar met een flinke korrel zout genomen worden. Heeft U met de Garmin (en ondertussen misschien met de Canyon) ooit een afgemeten parcours gelopen en vergeleken met de afstand aangegeven door de GPS? Zou U me in het kort uw idee kunnen geven over de verschillen tussen foretrex / forerunner voor het gebruik bij het langlopen? Ik stond op het punt om me een foretrex aan te schaffen, met als hoofdgebruik langlopen, maar daarneven ook windsurfen en hiken.
Alvast m'n vriendelijke groet, en bij voorbaat bedankt,

Paul

Gepost door: Paul | 11-03-07

De commentaren zijn gesloten.