30-01-07

Versnellingen

Vandaag stonden er me versnellingen te wachten, dit keer 3*(100m-200m-300m-200m-100m) en dit zoals afgesproken na de vorige versnellingen training aan 30sec/100m met 3min rust tussen de reeksen. De training viel me vrij zwaar, niet dat ik doodop was maar in verhouding tot de andere was deze toch als zwaar te beoordelen. Tijdens het lopen heb ik heel even (enkele minuten) iets gevoeld in mijn scheenbenen. Ik vreesde het ergste maar het ging tijdens de training nog volledig over. Op de grafiek lijkt het of ik tussen de versnellingen de hartslag niet voldoende heb laten zakken (tot 110bpm), toch is dit gebeurd maar SportTracks lijkt dit niet mooi weer te geven (afgerond). Het Garmin TC laat dit wel beter zien, maar die schaal is dan weer niet aan te passen (bij mijn weten)...
Hier het grafiekje en cijfermateriaal:

Running - Wuustwezel 30-01-2007, Hartslag - Tijd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afstand: 5.4km
Tijd: 43:20
Gem. HS: 124bpm
Max. HS: 154bpm

Morgen een rustdag die ik best ga kunnen gebruiken en donderdag een tempoloop van 5km.

Groetjes

PS: Als iemand weet hoe je in Garmin TC de week op maandag kan laten starten, hoor ik het graag.

17:48 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-01-07

Looppad Brasschaat

Vandaag stond er een rustig duurloopje van 5km op het programma. Echter hebben we op het laatste nippertje de planning gewijzigd waardoor mijn teller vandaag 7,77km aangaf. Eigenlijk veel te veel maar we hebben het rustig aan gedaan en ik moet zeggen dat ik mij er heel de tijd goed bij gevoeld heb en dat ik ook weer snel recupereerde.

We hebben de lus van 2km en van 3km van het looppad in het park van Brasschaat gelopen. ondanks het slechtere weer was het er toch gezellig druk. Het pad was goed bewijzerd en doorkruist het ganse park. als ik even tijd heb teken ik het wel is uit op een topografische kaart voor de geinteresseerden.

Het cijfermateriaal:
Tot. afstand: 7,77km
Tijd: 53:29
Gem. tempo: 6:53/km (8,7km/h)
Gem. hartslag: 141bpm
Max. hartslag: 155bpm

Morgen geniet ik van een rustdag en maak ik wel is werk van het uitzetten van de omloop!

19:22 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-01-07

Lange versnellingen

Niets is er beter om goed wakker te raken dan een loopje. Vandaag stond er een lange versnellingen training op het programma. 500m in- en uitlopen en dan 3keer 1km tegen 6min en 3min rusten. Ik heb er wel van genoten. Het weer was er dan ook ideaal voor, een stuk minder koud en het zonnetje dat boven de vlden kwam piepen. Eigenlijk schrok ik er van dat op die 3min rust (waarbij ik heel rustig gewandeld heb) mijn hartslag toch telkens onder de 110bpm dook. Voor mij alleszinds een eerste indicatie van een lichte vooruitgang. Ik had dan ook tijdens heel het loopje (misschien onterecht) een licht euforisch gevoel.
Naar goede gewoonte hierbij het grafiekje van de hartslag en wat cijfermateriaal.

Running - Wuustwezel 27-01-2007, Hartslag - Tijd

 

mp

 

Voila, opdracht volbracht. Ik heb me nog wel opgegeven om mee te gaan contesten op onze radioamateursectie (van 14u tot 2u) dus de nachtrust zal eerder beperkt zijn. Ik ben dan ook al benieuwd naar de training voor morgen.
Een duurloopke van 5km tegen 7min/km.

groetjes

11:23 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-01-07

Forerunner

Vandaag volop aan het genieten van mijn rustdag en dus neem ik even de tijd om nog maar eens te stoefen over de kwaliteiten van mijn trainingspartner, de Garmin Forerunner 305. Ondertussen heb ik hem al iets langer en ken ik hem door en door. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt. De GPS fix gebeurt aanzienlijk sneller dan mijn oude foretrex 201 en zelf in huis houdt hij hier op de meeste plaatsen zijn fix. Wel redelijk zwak maar hij doet het toch. Zeker tijdens het lopen betekent dit een groot voordeel tegenover zijn voorgangers. Ten eerste beschikt hij over een supersnelle SirfstarIII gps ontvanger en ook is de antenne optimaal geplaatst om tijdens het sporten ideaal geplaatst. Trainingen en zelfs routes zijn redelijk eenvoudig samen te stellen in het Garmin Training Center om dan te downloaden op "de horloge". Enkel de eerste keren is het wat prutsen om een mooie route uit te tekenen (op stratenplan of satelietbeeld) maar eens je dit wat gewoon wordt valt het allemaal goed mee. je kan zelfs op bepaalde punten een mededeling meegeven die dan verschijnt op het scherm van de forerunner (linksaf, rechtsaf, drinken,...). Een heel leuk how-to rond dit gebeuren vind je hier terug op de weblog van Ronald dus ga ik hier niet uit de doeken doen. Verloren lopen is er dus niet meer bij! Indien je het creeren van een route niet ziet zitten, niet getreurd! Je kan ook gebruik maken van de optie om terug te keren naar de start.

Kortom, ik ben vol lof over dit toestelletje en kan het iedereen aanraden.
Ik gebruik het zelfs voor mijn andere hobby; Geocaching. Tenslotte zal ik een dezer dagen een loopje gaan maken in het park van Brasschaat dat sinds kort beschikt over een nieuw looppad (een lus van 2km, 3km en 5km). Natuurlijk zal ik deze routes in kaart brengen en delen zodat medebloggers met een forerunner deze ook kunnen gebruiken.

Voor meer specificaties kan je ook op het fotootje rechtsbovenaan mijn blog klikken.

groetjes

18:44 Gepost door Jeroen in Forerunner | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-01-07

wisselloop

Vandaag stond er een wisselloop van 5km op het programma. Afwisselend 1km tegen 7min en 500m tegen 6min.Goed aangemutst (de thermometer gaf -5 aan) vertrokken. Toch kreeg ik al vrij snel last van koude bovenbenen en knien.
Verder verliep alles rustig en buiten de benen eigenlijk totaal geen last gehad van het weer.

Hier het grafiekje van de hartslag en het cijfermateriaal:

 

Running - Wuustwezel 25-01-2007, Hartslag - Tijd

 

mp

 

Ook grappig om te zien is, is dat tijdens iedere 500m de hartslag hoger ging dan de vorige.
Eerste snelle 500m: max 148bpm
tweede snelle 500m: max 154bpm
laatste snelle 500m: max 161bpm

Ondertussen weer proper gewassen en gestreken en blijkbaar vrij goed gerecupereerd.

groetjes

 

21:17 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-01-07

Versnellingstraining

Na een bezoekje aan de sportwinkel helemaal uitgedost om aan m'n training te beginnen. Het was zo is iets anders, de eerste intervaltraining. Training mooi gepland in het Garmin Training Center zodat ik al zeker mijn tel niet kon kwijtspelen en hup we zijn weg. Eerst 500m inlopen eens dat gebeurd, de eerste versnelling. Ik had geen flauw idee van de snelheid die ik ongeveer moest aanhouden (de pieken op de grafiek liegen er ook niet voor) maar na de 2de versnelling kwan het al aardig in de buurt.

Wat bij deze training essentieel is voor Mario moet hij maar even in de reacties achterlaten indien de gegevens hier niet te vinden zijn.

Hartslag/snelheid grafiekje:

Running - Wuustwezel 21-01-2007 (Custom)

De pieken zijn wel wat afgevlakt, maar ik denk toch dat dit een mooi overzicht geeft van de prestatie. Ik beoordeel zelf de training als licht, maar daarom niet minder leuk of nuttig.

Over de ganse training:

afstand: 5.01km
tijd: 41:53
gem. tempo: 8:21min/km
gem. snelheid: 7.2km/h
gem. hartslag: 128bpm
max. hartslag: 158bpm

Voila dit zit er weeral op. en we stomen ons klaar voor de volgende!

donderdag wisselloop.

UPDATE:
Deze training vind je (voorlopig) ook hier terug op motionbased hoewel ik aan de "rondetijden" er hier niet aan uit kan aan de snelheid van de momenten rust. Deze zijn (zoals je op de grafiek kan zien) veel trager verlopen.
groetjes

19:28 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Wat een weertje

Eindelijk is het zover. Alles buiten ziet mooi wit (nee, niet van het sneeuwen maar van het vriezen). De lucht is mooi blauw en ik kijk al helemaal uit naar m'n training. Mijn rusthartslag vandaag net wakker: 55bpm.

Vermits ik vanmiddag nog een examen voor de boeg heb en het toch zo koud is, zal mijn training voor vanavond zijn. Dan kan ik ineens nog even Decathlon binnenspringen voor aangepaste kleding bij deze temperatuur. Ik heb tenslotte toch nog een cadeaubon liggen. Verslag van de training volgt dus later.

 

groetjes

12:34 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-01-07

Eerste training

Zo, net thuisgekomen en terug opgewarmd van m'n eerste training van het nieuwe schema. De duurloop van 5km tegen 7min/km, die mij relatief licht leek, is lichtjes anders uitgedraaid. Ik was nog niet vortrokken of het begon te waaien en te regenen. Dit beloofde alvast niet veel goeds maar toch dapper doorgezet.

De training was een stuk harder dan dat ik ze had durven inschatten, maar rede te meer dat ik er van genoten heb!

Enkel aan de afstand had ik me iets misrekend. Ik had de route al helemaal uitgestippeld (dezelfde die ik wel meer liep), maar blijkbaar kwam de route toch iets groter uit dan verwacht. dus heb ik de laatste 600m rustig uitgelopen (don't shoot Mario). Conclusie: volgende keer beter opletten.

 

Hoewel het tempo redelijk laag lag heb ik toch een gemiddelde hartslag van 149 gelopen (die laatste 600m niet meegeteld).

Bij deze nog een grafiekje van het tempo en de hartslag:

 

Running - Wuustwezel 21-01-2007, Hartslag - Tijd

 

Nu, het tempo lag in het begin een stuk te hoog. Waarschijnlijk omdat dit het tempo is waarop ik normaal train. Maar vermits ik mijn virtuele partner bij had heb ik wel geprobeerd dit te compenseren.

 

Uiteindelijk klokte ik af op de 5km met volgende gegevens:

Gem. Hartslag: 149

Max. Hartslag: 158

Tijd: 34:54

Tempo: 6:58/km

 

Voila dit zit er weeral op. Op naar de volgende:

dinsdag intervaltraining

 

15:38 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-01-07

HET schema

Wauw, deze morgen reeds mijn schema in de digitale bus gevonden! Een schema'tje van 3weken. Merci Mario! Ik kijk er al naar uit! Tevens zal ik eindelijk ook is kennismaken met intervaltraining; iets waar ik tot nu toe geen aandacht aan besteed heb.

Morgen de eerste training: duurloop van 5km tegen 7min/km.

 

greetz

18:46 Gepost door Jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Geboorte

Na lange tijd stilzitten moest er iets gebeuren aan mijn conditie. Enkele weken geleden dan toch eens degelijke loopschoenen aangeschaft en wat rondgeneusd op zoek naar trainingsinfo.

Ik moet zeggen dat ik even door het bos de bomen niet meer zag!

Stilletjes aan beginnen trainen, lichtjes geirriteerd door de bezetting van mijn beide polsen (polar S510 links en Garmin ForeTrex201 rechts). Hier moest iets aan gebeuren --> beide verkopen en een Garmin Forerunner 305 aanschaffen.

Dit laatste prachttoestel heb ik nu ongeveer een week in gebruik en tot op heden (gelukkig maar) niets dan lof.

Maar ondertussen nog altijd geen degelijk trainingsschema gevonden. Hier kwam verandering in toen ik Coach Mario tegenkwam op een blog van een collega runner.

Deze is nu volop in de weer aan het opstellen van een geschikt schema voor me. Ik ben al benieuwd en smeer mn beentjes alvast in.

 

 

00:40 Gepost door Jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |