23-01-07

Versnellingstraining

Na een bezoekje aan de sportwinkel helemaal uitgedost om aan m'n training te beginnen. Het was zo is iets anders, de eerste intervaltraining. Training mooi gepland in het Garmin Training Center zodat ik al zeker mijn tel niet kon kwijtspelen en hup we zijn weg. Eerst 500m inlopen eens dat gebeurd, de eerste versnelling. Ik had geen flauw idee van de snelheid die ik ongeveer moest aanhouden (de pieken op de grafiek liegen er ook niet voor) maar na de 2de versnelling kwan het al aardig in de buurt.

Wat bij deze training essentieel is voor Mario moet hij maar even in de reacties achterlaten indien de gegevens hier niet te vinden zijn.

Hartslag/snelheid grafiekje:

Running - Wuustwezel 21-01-2007 (Custom)

De pieken zijn wel wat afgevlakt, maar ik denk toch dat dit een mooi overzicht geeft van de prestatie. Ik beoordeel zelf de training als licht, maar daarom niet minder leuk of nuttig.

Over de ganse training:

afstand: 5.01km
tijd: 41:53
gem. tempo: 8:21min/km
gem. snelheid: 7.2km/h
gem. hartslag: 128bpm
max. hartslag: 158bpm

Voila dit zit er weeral op. en we stomen ons klaar voor de volgende!

donderdag wisselloop.

UPDATE:
Deze training vind je (voorlopig) ook hier terug op motionbased hoewel ik aan de "rondetijden" er hier niet aan uit kan aan de snelheid van de momenten rust. Deze zijn (zoals je op de grafiek kan zien) veel trager verlopen.
groetjes

19:28 Gepost door Jeroen in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

bedoeling Dag jeroen , de bedoeling van deze training is je hartslag flink in de hoogte gooien en dan weer max laten zakken om zo te trainen in een zeer grote hartslag zone , waar al je andere trainingen tussen liggen . Het belangrijkste is dat ge na je versnelling je hartslag laat zakken tot 100-110 slagen .Je hartslag mag ietsje hopger gaan , dus ietsje sneller lopen mag. Maar nier forceren he .Er stonden 32 sec. op het schema, maak daar maar 30 van , op al je versnellingen dinsdag.Nog veel succes verder.

Gepost door: mario | 23-01-07

Ok mario, schema is aangepast voor al m'n versnellingen. ik had zoals gezegd iedere keer mn hartslag laten dalen tot 110. Kvond het echt wel tof

Gepost door: Jeroen | 23-01-07

De commentaren zijn gesloten.